Jemný, čokoládový mascarpone koláček

-
Příprava10 min.
-
Vaření12 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí2 286
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept, který si návštěva okamžitě pochvalovala.
Jedná se o jemný mascarpone koláček, který je jemný jako peřinka.
Připravte si tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!
Chutná opravdu famózně!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- 30 dkg kakaových sušenek
- 10 dkg másla
- 50 dkg mascarpone
- 2 dl šlehačky
- 2 sáčky ztužovače šlehačky
- 3 lžíce cukru
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 5 dkg bílé čokolády
- 10 dkg hořké čokolády
Takto budeme v receptu postupovat:
- Sušenky rozemlít na prášek a poté smíchat s máslem. V tu chvíli máte k dispozici těsto, které nemusíte péct a máte základ.
- Na mascarpone krém stačí jen jej smíchat s cukrem do dokonale hladké konzistence. Když jste s ní spokojeni, můžete jej nanést právě na vaši sušenkovou vrstvu. Snažte se o celkovou rovnoměrnost a hladký povrch.
- Nyní si nachystejte šlehačku. Smetanu vyšlehejte s cukrem a přidejte ztužovač, naneseme. Toto je poslední, třetí vrstva. Opět se snažte o rovnoměrnost a také o hladkou horní plochu.
- Na závěr už jen rozpuštěná čokoláda.
- Jako první ta bílá a potom ta klasická hořká. Když jsou čokolády na svém místě, nechte svůj čokoládový mascarpone dort vychladit.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: csaladireceptkonyv.hu/pluhar/recept/csokis-mascarpone-torta-suetes-nelkuel-2/amp